«Γράφημα…χρόνου»

Δημοσιεύτηκε στις 04/03/2018    

«Γράφημα…χρόνου»

Το Χρονογράφημα της Κυριακής (4/3/2018), του Νίκου Ανδρείου

Ένας πονηρός μπαγασάκος και ένας ημίτρελος μπουνταλάς καίνε… τη Μεσόγειο

Συχνά «σκληρές καταστάσεις» περιγράφονται με εξίσου «σκληρές» λέξεις. Όχι γιατί οι καταστάσεις αφομοιώνουν ή γενούν τις λέξεις, αλλά γιατί οι λέξεις «διατάσσονται» εκ μέρους της Α-λήθειας (έστω της υποκειμενικής) να περιγράψουν -προς κατανόηση- τις καταστάσεις!

Η εξαιρετικής σημασίας και διαβάθμισης κινδύνου "κομβική συγκυρία" που διέρχεται η χώρα μας, ελέω του αξιότιμου Πρωθυπουργού μας κ. Τσίπρα και του προέδρου της Τουρκίας, δυστυχώς, δυστυχέστατα…, ανήκει στη σφαίρα των αναφερομένων της 1ης παραγράφου.

Τσίπρας

Ο αξιότιμος Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας από τη χρονική στιγμή που εξελέγη, ορκίστηκε και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδος -εξαιρουμένων των πρώτων ημερών που θεωρούσε ότι ανήκε στην αξιωματική αντιπολίτευση-, παρουσίασε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια τον εαυτόν του… (sic) αρχή άνδρα δείκνυσι (Αντιγόνη του Σοφοκλή)! Και όντως είδαμε τον άνδρα. Αυτό που ψάχνουμε είναι τα… «δηλωτικά» της αρχής του.

Το να είσαι ημιμαθής, ψεύτης, απαίδευτος, γνώστης της γοητείας σου, ιταμός, ενίοτε φθηνός και καταφερτζής, γενικά, βλάπτει μόνον εσένα και τον περίγυρό σου. Όταν είσαι Πρωθυπουργός μίας χώρας και διαθέτεις έστω και ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, βλάπτεις καθολικά μια χώρα! Όταν δε, αυτή η χώρα είναι η Ελλάδα, είσαι εις το διηνεκές έκθετος και ένοχος.

Ερντογάν

Οι μέθοδοι του Τούρκου Προέδρου είναι γνωστές, δυστυχώς, σε όλο τους το εύρος. Ουσιαστικά η διακυβέρνησή του είναι  μία νέα μορφή "Σουλτανάτου", που για να είμαι ειλικρινής πέραν του ανθρωπιστικού μέρους για το λαό της Τουρκίας (Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δίκαιο κ.α.), ουδόλως με ενδιαφέρει.

Εξάλλου η Επιστήμη της Ιατρικής κάνει αλματώδη πρόοδο και στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής.

Σκηνικό Πολέμου

Ανεξάρτητα από τα θερμά επεισόδια, τους ως άνω αναφερόμενους, τους ανίκανους υπουργούς άμυνας των δύο χωρών, τους παπαγάλους συμφερόντων, τους στρατιωτικούς αναλυτές, τους χλωμούς διπλωμάτες, τους «προφήτες» Αμερικανούς, Γερμανούς  κ.α. .

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:

Μήπως, κ.Τσίπρα και κ.Ερντογάν σας βολεύει ένας πόλεμος κουκλοθέατρο για να λύσετε τα εσωτερικά σας… προβλήματα;

 

Υ.γ.: Προσεύχομαι και ευελπιστώ στην σύντομη επάνοδο στην πατρίδα μας  των δύο στελεχών των Ε.Δ.

 


 

 

Subscribe στο κανάλι Νίκος Ανδρείος: http://bit.ly/2k9mlPf

Like us on Facebook: http://bit.ly/2zMQZFk

Follow us on Twitter: http://bit.ly/2BjUi32

Follow us on Instagram: http://bit.ly/2hYQtbS

Official Website: https://www.nikosandreios.com/gr/