Συν…Τεχνία λόγου

Δημοσιεύτηκε στις 04/06/2019    

"Συν…Τεχνία λόγου", μια διαδικτυακή εκπομπή λόγου για την Τέχνη.

Ο Νίκος Ανδρείος συναντά… τον Γιώργο Α. Χριστοδούλου

Ο κορυφαίος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης (Ποιητής, Δοκιμιογράφος, Μεταφραστής & Κριτικός Τέχνης, Νόμπελ Λογοτεχνίας 1979, 1911-1996), έλεγε: “ Η αλήθεια βγαίνει χυτή σαν το νιόκοπο άγαλμα, μόνον μέσα από τα καθάρια νερά της μοναξιάς· και η μοναξιά της πένας είναι από τις πιο μεγάλες”. Τούτα τα λόγια, άρχισαν να συντροφεύουν τη σκέψη μου, αναγνωρίζοντας... μία οικεία αύρα στο σπίτι του συνεντευξιαζόμενού μου. Δεν είναι τυχαία ή συμπτωματική τούτη η αίσθηση. Οι -τω όντι- «γραφιάδες» αναγνωριζόμαστε μεταξύ μας, ακόμα και αν δεν το παραδεχόμαστε σαν σκανταλιάρικα παιδιά.

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου (θεατρικός Συγγραφέας, Δημοσιογράφος, Κριτικός Θεάτρου & Ραδιοφωνικός Παραγωγός) αποτελεί αναμφίβολα μία αξιοπρόσεκτη πένα στο χώρο της Λογοτεχνίας. Όχι μόνο γιατί, εδώ και καιρό, είναι αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος, αλλά γιατί, η «μελωδία» των γραπτών του είναι ιδιαίτερη, εσωτερική, μα κυρίως αληθινή!

Η συζήτησή μας περιστράφηκε: Από τα παιδικά του χρόνια στο Καίσαρι Κορινθίας του 50΄, την οικογένειά του, τους Δασκάλους του, τα πρώτα του γραψίματα, τη βιοπάλη για το μεροκάματο, μα κύρια και πρωταρχικά για το έργο και την πορεία του στην Τέχνη του γραπτού λόγου κ.α. .

Τον ευχαριστώ.

Καλή θέαση…


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

ΤΙΤΛΟΣ: "Συν…Τεχνία λόγου", μια διαδικτυακή εκπομπή λόγου για την Τέχνη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ - COPYRIGHT C (2019): Νίκος Ανδρείος (www.nikosandreios.com)

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νίκος Ανδρείος

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Βασιλική Θειακούλη, Μηνοδώρα Γαντζία, Έφη Καρακίτσου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΝΤΑΖ: Μηνοδώρα Γαντζία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΨΗΣ: 30η Μαΐου 2019


Subscribe στο κανάλι Νίκος Ανδρείος: http://bit.ly/2k9mlPf
Like us on Facebook: http://bit.ly/2zMQZFk
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2BjUi32
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2hYQtbS
Official Website: https://www.nikosandreios.com/gr/


Η Παρούσα δημοσίευση προστατεύεται από την κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων! Απαγορεύεται η έντυπη αναδημοσίευσή της, συνολικά ή επί μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια του Συντάκτη της. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική αναδημοσίευση οφείλει να αναφέρει ρητά το Site-Blog: www.nikosandreios.com και τον εκάστοτε Συντάκτη της δημοσίευσης.