"Συν…Τεχνία λόγου"

Δημοσιεύτηκε στις 17/06/2019    

"Συν…Τεχνία λόγου", μια διαδικτυακή εκπομπή λόγου για την Τέχνη.

Ο Νίκος Ανδρείος συναντά… τον Νίκο Διαμαντή

Καθώς προσέγγιζα, μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες μου (Μηνοδώρα Γαντζία, Βασιλική Θειακούλη & Έφη Καρακίτσου), το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά -έναν από τους εμβληματικότερους “Ναούς” Τέχνης της Χώρας με μακραίωνη ιστορία/παρουσία-, για την προκαθορισμένη συνάντησή μας με τον Νίκο Διαμαντή (Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Θ.Π. και ιδρυτής του Θεάτρου «Σημείο»), ανακλήθηκε στη μνήμη μου, με ένα ελαφρύ μειδίαμα είναι ή αλήθεια, η ρήση του  Billy Wilder (πολυβραβευμένος Αυστροουγγαρέζος Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Παραγωγός και δημοσιογράφος, 1906-2002) : «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι αστυνόμος, νοικοκυρά, ψυχαναλυτής, συκοφάντης και καθίκι...»! Δεν ξέρω για τις «συνοδευτικές», κατά Billy Wilder, ιδιότητες… Η εδραιωμένη άποψη που έχω, είναι, ότι ο Νίκος Διαμαντής έχει καταστεί από τους πιο αξιοπρόσεκτους Σκηνοθέτες της γενιάς του και ένας, αναντίρρητα, επιτυχημένος Καλλιτεχνικός Διευθυντής (Δ.Θ.Π. και Θέατρο «Σημείο»).

Η συζήτησή μας περιστράφηκε: Από τα παιδικά του χρόνια στην Κοκκινιά του Πειραιά του 60΄, την οικογένειά του, τους Δασκάλους του, τα πρώτα του βήματα στην Υποκριτική Τέχνη, τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη (Τμήμα Φυσικής Α.Π.Θ και  Υποκριτική στην «Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης»), την ίδρυση του Θεάτρου «Σημείο» (1985) καθώς και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Δ.Θ.Π., από το 2015 μέχρι και σήμερα, σε πείσμα των καιρών…

Τον ευχαριστώ.

Καλή θέαση…

 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

ΤΙΤΛΟΣ: "Συν…Τεχνία λόγου", μια διαδικτυακή εκπομπή λόγου για την Τέχνη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ - COPYRIGHT C (2019): Νίκος Ανδρείος (www.nikosandreios.com)

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νίκος Ανδρείος

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Βασιλική Θειακούλη, Μηνοδώρα Γαντζία, Έφη Καρακίτσου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΝΤΑΖ: Μηνοδώρα Γαντζία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΨΗΣ: 12η Ιουνίου 2019

Χορηγός εκπομπής: "Σωτηρίου" ( https://e-sotiriou.gr/ ). Είδη: Κάμπινγκ, θαλάσσης, ταξιδιού, καπέλα, νήματα, κεντήματα. Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 24, 18531, Πειραιάς.

Τηλ.: 210 4178229 / Φαξ. 210 4120412

 

Subscribe στο κανάλι Νίκος Ανδρείος: http://bit.ly/2k9mlPf
Like us on Facebook: http://bit.ly/2zMQZFk
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2BjUi32
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2hYQtbS
Official Website: https://www.nikosandreios.com/gr/

 

Η Παρούσα δημοσίευση προστατεύεται από την κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων! Απαγορεύεται η έντυπη αναδημοσίευσή της, συνολικά ή επί μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια του Συντάκτη της. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική αναδημοσίευση οφείλει να αναφέρει ρητά το Site-Blog: www.nikosandreios.com και τον εκάστοτε Συντάκτη της δημοσίευσης.