Και όμως λέει… α-λήθεια!

Δημοσιεύτηκε στις 27/02/2021    

«Γράφημα...χρόνου»


Και όμως λέει… α-λήθεια!

Το Χρονογράφημα της 27ης Φεβρουαρίου 2021, του Νίκου Ανδρείου

 

Αναμφίβολα, η υπόθεση “Λιγνάδη” μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε (Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως) και της κοινής γνώμης -πιο κοινής δεν γίνεται!-, των πολιτικών παραγόντων της Χώρας -πιο ελλιποβαρείς, απίθανο να βρεθούν σε τέτοια σύνθεση και… «πληρότητα»- και οι χρήστες των Μ.Κ.Δ. (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) «ξεσάλωσαν» καταγράφοντας και δημοσιοποιώντας τις απόψεις τους· οι «πρωταγωνιστές» της υποθέσεως -για ακόμα μία εβδομάδα- κακοποιήθηκαν ή αγιοποιήθηκαν, αθωώθηκαν ή ποδοπατήθηκαν, πριν έρθει το κυρίως πιάτο σε αυτό το «σαρκο-φαγοπότι»που είναι -γιατί τότε θα κριθούν ΟΛΑ- Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ!!!

 

Κούγιας

Όσο και αν εκμανεί κάποιος -για όποιους λόγους, προθέσεις, αντιθέσεις, στάση ζωής, Ηθικό και Δικαιϊκό σύστημα αξιών- με τον συνήγορο υπερασπίσεως του κ. Λιγνάδη -τον Δικηγόρο Αθηνών κ. Αλέξιο Κούγια-, όσο και αν του δημιουργείται αποστροφή, διάθεση για εμετό με πόνο στο στομάχι, όσο και αν αισθάνεται και ο ίδιος «βιασμένος», ο κ. Κούγιας λέει την... Α-ΛΗΘΕΙΑ!!! Περιγράφει και μορφώνει με τα γλαφυρότερα σε σκοτεινιά χρώματα τον περιττωματικό, βορβορώδη ανάλγητο και εν πολλοίς άδικο κόσμο που ζούμε! Έτσι απλά… χωρίς καμία ενοχή: Μʼ από την κόλασή μου στο φωνάζω: Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω. (Στίχος από το ποίημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη, «Αμαρτωλό»)

Ως συνήγορος: θα ανακατέψει την πίσσα με την κόλαση για να βρει την Αλήθεια -κυρίως αυτήν που εξυπηρετεί το αφήγημα του πελάτη του- , παραλείψεις ή κενά του Νόμου. θα αναδείξει όποιο -τυχόν- αδύναμο, ελλειπτικό, παθογενές, επιβαρυντικό, ανακριβές κ.ο.κ. στοιχείο της προσωπικότητας ή της καταγγελίας των φερόμενων θυμάτων. Θα αξιοποιήσει ό,τι μέσω είναι πρόσφορο για να ενσπείρει την αμφιβολία τέλεσης της πράξεως, θα προσπαθήσει να αποδομήσει: κατηγορητήριο, φερόμενα θύματα, μάρτυρες κατηγορίας και μη «βολικούς» -ως προς την αλήθεια πάντα… του πελάτη του- Δικαστικούς λειτουργούς και συναδέλφους του Δικηγόρους. Και όλα αυτά και άλλα πολλά είναι η πραγματική και όχι η υποκειμενική αλήθεια του Κούγια.

 

Φερόμενα θύματα

Καλές οι ευχές και η συμπαράσταση όλων ημών -με όποιο τρόπο-. Η αλήθεια είναι ότι: Τα θύματα θα ανέβουν τον «Γολγοθά» ξανά... και ξανά... και ξανά... μέχρι να εκδικαστεί σε τελευταίο βαθμό η δίκη. Στην όλη διαδικασία και προϊόντος του χρόνου -3 χρόνια+- θα αισθάνονται όλο και πιο μόνοι και ας έχουν πολλούς στο πλευρό τους -όσο και να μας συμπαρασταθούν/βοηθήσουν/στηρίξουν ό πόνος δεν μοιράζεται… κακά τα ψέματα! Ενίοτε μετριάζεται… μόνο-. Και ο αγώνας τους για δικαίωση -και πια δικαίωση δηλαδή για τέτοια εγκλήματα- Μαραθώνιος διαρκέιας!

Ίσως κάποτε να καταλάβουν/καταλάβουμε πως όλα αυτά -μιλώ για την διαδικασία… αναφερόμενος στους Νόμους και τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης- γίνονται για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να φυλακιστεί ένας αθώος παρά για να σωθεί ένας ένοχος -και έτσι είναι. για εμένα τουλάχιστον-! Και αυτό κάπως να σας/μας θεραπεύσει/θεραπεύει... Μόνο να αντέξουμε πρέπει, μας πρέπει!!!

 

 


 

Πηγή φωτογραφίας: https://bit.ly/2ZSuJEG