«Ζωηρή»… φαντασία

Δημοσιεύτηκε στις 04/11/2021    

Γράφημα…χρόνου”

 

«Ζωηρή»… φαντασία

 

Το Χρονογράφημα της 4ης Νοεμβρίου 2021, του Νίκου Ανδρείου

 

Από μικρός, είναι η αλήθεια, είχα «ζωηρή» φαντασία -ευτυχώς χωρίς ελλείμματα λογικής αναγωγής- με «δόσεις προφητείας»! Πολλές φορές με έσωσε, με συντρόφευσε, με παρηγόρησε, με ψυχαγώγησε και με προφύλαξε από τη ζοφερή πραγματικότητα… Καθώς τα χρόνια περνούσαν, ήταν από τις «πυρηνικές ουσίες» που με οδήγησαν -δυστυχώς ή ευτυχώς μαζί με την πρωτοκορυφαία, αυτήν, του πόνου/οδύνης (προσωπικού και κοινωνικού) των επισυμβαινομένων- στο γράψιμο και την Τέχνη. Ήταν… σαν να είχα βρει έναν τρόπο αυτοΐασης, αποσυμπίεσης, ανατροφοδότησης και επ’ αγαθώ «παραμυθίας». Και ήρθε ο καιρός που τη χρειάζομαι -την χρειαζόμαστε!- ξανά…

 

Φανταστικό σενάριο”

 

Θα υπάρξει -λέει- εποχή που για να βρεις δουλειά, να παντρευτείς, να ασφαλιστείς, να κάνεις παιδιά, να πάρεις δάνειο, να διοριστείς στο δημόσιο κ.ο.κ θα πρέπει να προσκομίζεις ολόκληρο τον ιατρικό σου φάκελλο/ιατρικό ιστορικό σε ψηφιακή μορφή μαζί με τις συμπληρωματικές προβλέψεις των “Ειδικών” για τις πιθανότερες και πιο απίθανες νόσους που μπορεί να σε «πλήξουν», μαζί με το βαθμολόγιο/ποινολόγιο Δ.Α.Σ.Κ.Ε (Δελτίο Ατομικής Συνείδησης Κοινωνικής ευθύνης). Χωρίς -κυρίως- το Δ.Α.Σ.Κ.Ε δεν θα μπορείς να πας ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Η κανονικότητα, πλέον, θα έχει ΚΑΝΟΝΕΣ με γνώμονα τις αποφάσεις των ειδημόνων και πιο συγκεκριμένα των κυβερνητικά διαπιστευμένων ειδημόνων. Το ΚΡΑΤΟΣ θα αγαπά τόσο πολύ τους πολίτες του, που θα τους αφαιρεί -από ανυπόκριτο νοιάξιμο και αγάπη- κάθε προβληματισμό για το τι κρίνουν σωστό για τον εαυτόν τους και τις οικογένειές τους. Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και η εναρμόνιση προς “τας Αρχάς και Εξουσίας” θα είναι τέτοια που ακόμα και ο σερβιτόρος στην καφετέρια θα είναι ικανός να ακυρώσει την παραγγελία σου αν παραδείγματος χάριν είσαι υπέρβαρος και παραγγείλεις γλυκό καφέ, λέγοντάς σου: «Μία μικρή αλλαγή στην παραγγελία σας κύριε, ο καφές σας είναι σκέτος, χαίρομαι που υπήρξα με την συνδρομή του Κράτους μας ο προσωπικός σας Σύμβουλος Υγείας και Ευεξίας»

 

Μήπως τελικά η «ζωηρή» μου φαντασία έχει αρχίσει να έχει ελλείμματα λογικής αναγωγής; Μπα ούτε να το φανταστώ ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!!

 

 

Πηγή εικόνας: https://bit.ly/3wjAOt1