Ο τ.Βασιλιάς νεκρός...μπροστά σε μία “γυμνή” Κυβέρνηση!

Δημοσιεύτηκε στις 14/01/2023    

Ο τ.Βασιλιάς νεκρός...μπροστά σε μία “γυμνή” Κυβέρνηση!

 

Χρονογράφημα (14ης Ιανουαρίου 2023), του Νίκου Ανδρείου

 

Οι πρισσότεροι από εμάς, εικάζω, έχουμε παραβρεθεί σε εξόδιους ακολουθίες/κηδείες που τα "πράγματα" δεν πήγαν και πολύ καλά! Είτε γιατί υπήρχαν οικογενειακές έριδες και διαφορές που δεν μπορούσαν να «αποδράσουν» ούτε μπροστά στην ανθρώπινη απώλεια και το θάνατο· είτε γιατί οι «δικολάβοι του ουρανού» δεν μπορούσαν να σοβαρευτούν επιτελώντας το λειτούργημά τους αν δεν υπήρχε το προσδοκώμενο “φιλοδώρημα” – κατά τα άλλα… «Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε»(Ματθ. 10:8)- ή άλλο τι...· είτε γιατί το γραφείο κηδειών ήταν για γέλια και για κλάματα -κάποτε… παραβρέθηκα σε κηδεία που η νεκροφόρα ήταν τόσο «σάπια» που όταν τοποθετήθηκε το φέρετρο με τον νεκρό έσπασε στα δύο και η σορός μεταφέρθηκε με το φορτηγάκι για τα στεφάνια!-.

Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον όσο ζω εγώ, που μία Κυβέρνηση διά του προέδρου της και Πρωθυπουργού της Ελλάδος κάνει τέτοιο ιταμό ατόπημα!!! Ντροπή… στην Ελλάδα τιμούμε τους νεκρούς μας κ.κ. της Κυβερνήσεως. Τους τιμούμε… όποιοι και αν ήταν…και όπως τους πρέπει! Ενίοτε δε, τους τιμούμε και πολύ παραπάνω από ό,τι τους πρέπει… ΠΟΤΕ λιγότερο...

 

Αδιαφορώ πλήρως για τους έχοντες σκληροκαρδία εξ’ όποιας αιτίας -αν και αν ήταν στη δική μου δικαιοδοσία θα τους κήδευα με τιμή & σεβασμό, ποτέ δε ζωντανούς, όπως αρέσκονται οι ίδιοι να πράττουν...-. Η αλήθεια είναι μία: Ο αποθανών υπήρξε νόμιμος & Συνταγματικός Βασιλεύς της Ελλάδος και κατά συνέπεια όλων των Ελλήνων απανταχού της γης· υπήρξε δε και Χρυσός Ολυμπιονίκης του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας!

 

Ο μεταστάς ουκ έχει χρεία πλέον τίποτα του κοσμικού, ούτε ασφαλώς μπορεί να του επιβληθεί οποιαδήποτε «ποινή» μετά θάνατον για τα λάθη και τις παραλείψεις του όπως και οποιαδήποτε πραγματική για αυτόν «επιβράβευση» για τα καλά του έργα και τις προβλέψεις του. Οι οικείοι του θα κάνουν αυτό που αρμόζει και μπορούν, απώλεσαν τον άνθρωπό τους! Εμείς όμως… ως λαός δεν την σηκώνουμε άλλη ξεφτίλα κ.κ. της Κυβερνήσεως!

 

Ο θυμόσοφος λαός λέει: «Δεν υπάρχει γάμος δίχως κλάμα και κηδεία δίχως γέλιο», παραφράζοντας θα πω: «Δεν υπάρχει Κυριάκος δίχως κλάμα και κούλης δίχως γέλιο» το γέλιο θα πέσει τη Δευτέρα και δυστυχώς θα είναι εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων! Όσο για το κλάμα… την ημέρα της κάλπης και την επόμενη που θα σε ξηλώνουν θάβοντάς σε ζωντανό monsieur Kouli corrompu!!!