Σκούπα & φαράσι με… χρονοκαθυστέρηση!

Δημοσιεύτηκε στις 08/07/2023    

Σκούπα & φαράσι με… χρονοκαθυστέρηση!

 

Χρονγράφημα (8-7-2023), του Νίκου Ανδρείου

 

Οι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν -εδώ και 2 εβδομάδες και ο “κουρνιαχτός” τους κατακάθισε-… και μαζί με αυτές και οι αυταπάτες κάποιων… καθώς και το “νικητήριο θέατρο” κάποιων άλλων… Έτσι συμβαίνει και στη ζωή μας… κάποτε όλα τελειώνουν... πεθαίνουν & αποσυντίθενται ή τελειώνουν & ανανεώνονται, ανακυκλούμενα σε έναν εν πολλοίς -σε μας τα όντα, υποτίθεται, της λογικής- ασύγγνωστο κύκλο “ανακύκλωσης”!

 

«Νικητές & Χαμένοι»


 

Η σκληρή α-λήθεια είναι, πως, με το 52,84% του εκλογικού σώματος που, τελικά, μετείχε στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 ουδείς στα σοβαρά μπορεί να ισχυριστεί ότι νίκησε… Όλοι έχασαν… όλοι τους νικήθηκαν κατά κράτος, όλοι μας νικηθήκαμε! Και δεν ήταν η αποχή, από το εκλογικό δικαίωμά

μας -κατά κύριο λόγο-, που ευθύνεται για αυτή μας την ήττα, αφού έχουμε ηττηθεί ατομικά, οικογενειακά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά και ηθικά εδώ και πολλές δεκαετίες και πάντως σίγουρα από τη μεταπολίτευση και μετά!

 

Αρκεί... να φέρει ο καθείς από εμάς στη σκέψη του τα πρόσωπα που συντελούν/απαρτίζουν το στενό και ευρύτερο κοινωνικό του κύκλο για να αντιληφθεί -αν δεν θέλει να... εθελοτυφλεί- την κατάντια των περισσότερων από τους συγγενείς, οικείους ή γνωστούς του!

 

Αποπνικτικά, φοβισμένα ανθρωπάκια οι πλείονες προσπαθούν να ζήσουν την αβίωτα βιωμένη και συχνά με ψίχουλα βολεμένη ζωούλα τους κάνοντας την μία υποχώρηση μετά την άλλη, “γλείφοντας” πληγές και πάθη, αποκοιμώμενοι τον ύπνο του αδίκου… όπως «άδικα» ζουν τη ζωή που τους δόθηκε!

Παντρεύονται ή νυμφεύονται πρόσωπα που σε βάθος ούτε πέντε χρόνων, έχουν μετανοιώσει, για να μην πω σιχαθεί· και όχι μόνο αυτό, «κατασκευάζουν» και καινούργιους “δουλοπάροικους” που τολμούν ανερυθρίαστα να ονοματίζουν και τέκνα τους… μένοντας στον “ευλογημένο” ή “νομιμοποιημένο” γάμος τους. Ασκούν επαγγέλματα που δεν θα έκαναν ποτέ αν είχαν λύσει το βιοποριστικό τους “πρόβλημα”. Συναναστρέφονται κάθε λογής ουτιδανό πρόσωπο, που, ούτε, που θα το έφτυναν αν δεν περίμεναν κάτι… έστω κάτι από αυτό, φυσικά, από συμφέρον. Κρατούν τις συγγένειες εξ αίματος σαν κόρη οφθαλμού γιατί δεν γνώρισαν/γνωρίζουν τη σπάνια συγγένεια της ΑΓΑΠΗΣ! Λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση σε όλα… νομίζοντας ότι έχουν άπλετο χρόνο. Έχουν κάνει δόγμα τους το “δεν μπορώ”, “κουράστηκα”, “η ζωή μου είναι μαύρη” ακριβώς για να μην πάρουν ποτέ την ευθύνη να τα αλλάξουν… να τα χάσουν… να τα διαλύσουν ΟΛΑ και ας χάσουν, λες και τώρα κερδίζουν…

 

Με τέτοιο εκλογικό σώμα -ψηφίζον ή απέχον- το αποτέλεσμα είναι τέλειο και κυρίως ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ… τέτοια ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα είχαμε…

 

Ξέρετε εσείς… Σκούπα και φαράσι… με χρονοκαθυστέρηση… να δεις που, στις επόμενες εκλογές θα θυμηθούμε… αυτά που έπρεπε να ξεχάσουμε στις τωρινές!

 

Υγ.: Τικ τακ… Τικ τακ… ο χρόνος περνά...