"Συν…Τεχνία λόγου"

Δημοσιεύτηκε στις 21/06/2018    

"Συν…Τεχνία λόγου", μια διαδικτυακή εκπομπή λόγου για την Τέχνη.

Ο Νίκος Ανδρείος συναντά… τον Ιωάννη Βλαζάκη

«Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν, την δε ποίησιν ζωγραφίαν λαλούσαν.» (μτφ. στα Ν.Ε.: Η ζωγραφική είναι η σιωπηλή ποίηση και η ποίηση, είναι, ζωγραφική με το χάρισμα του λόγου), Σιμωνίδης ο Κείος (Αρχαίος ποιητής & συγγραφέας επιγραμμάτων, 556-468 π.Χ.). Με αυτό το "ρηθέν", στη σκέψη, προσέγγισα το χώρο όπου στεγάζεται ο ιστορικός «Σύλλογος Αθηναίων» (Κέκροπος 10, στην Πλάκα των Αθηνών), για να πραγματωθεί η συνάντηση/συνέντευξη με τον Εικαστικό κ. Ιωάννη Βλαζάκη (Heraldic Artist - Illuminator MA- S.H.A
Εικαστικός με ειδίκευση στην Οικοσημολογία & Εικονογράφηση). Άλλωστε, δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς… αφού η Τέχνη του -αν και εξειδικευμένη- αποτελεί αισθητηριακό έναυσμα που οδηγεί στην καλαισθησία, την αρμονία και την «ιστόρηση» εποχών αλλοτινών, που ολοένα και εκ-λείπουν από την εποχή μας! Μα, στέκει εκεί… για να μας θυμίζει, πώς, τίποτα δε χάθηκε… και δεν θα χαθεί, όσο η Τέχνη -ολιστικά- παραμένει ζωντανή οδηγώντας μας, ποιητικά, στο διάβα της ζωής.

Η συζήτησή μας περιστράφηκε: Από τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του, τις σπουδές του, καθώς και την Εραλδική Τέχνη/Οικοσημολογία και Εικονογράφηση, που επίμοχθα υπηρετεί με αυταπάρνηση, ζήλο και άοκνη -Επιστημονική, Ιστορική και Συμβολική- μελέτη, μέχρι, τις σημερινές του επιδιώξεις και οραματισμούς.

Τον ευχαριστώ θερμά. Καθώς και τον Πρόεδρο του «Συλλόγου Αθηναίων», κ. Ελευθέριο Γ. Σκιαδά, για τη φιλοξενία.

Καλή θέαση…

 


 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

ΤΙΤΛΟΣ: "Συν…Τεχνία λόγου", μια διαδικτυακή εκπομπή λόγου για την Τέχνη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ - COPYRIGHT C (2017): Νίκος Ανδρείος (www.nikosandreios.com)

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νίκος Ανδρείος

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Βασιλική Θειακούλη, Μηνοδώρα Γαντζία, Έφη Καρακίτσου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΝΤΑΖ: Μηνοδώρα Γαντζία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΨΗΣ: 19η Ιουνίου 2018