”Συν…Τεχνία λόγου”

Δημοσιεύτηκε στις 21/12/2018    

"Συν…Τεχνία λόγου", μία διαδικτυακή εκπομπή λόγου για την Τέχνη.

Ο Νίκος Ανδρείος συναντά… τη Νίτσα Λουλέ

Υπάρχουν άνθρωποι -λιγοστοί-, που ομοιάζουν, ως προσωπικότητες,  με το εξωτικό φρούτο της Κίνας, που καλείται Λίτσι (Litchi Chinensis). To λίτσι έχει σκληρή, κοκκινωπή και φολιδωτή φλούδα/όστρακο που εμπεριέχει διάφανη, σφιχτά «κρεμώδη», αρωματική και γλυκιά σάρκα. Για να γευτεί κάποιος το λίτσι, οφείλει να ξέρει πώς θα το ανοίξει! Αν τα καταφέρει… η «αποζημείωση» που θα λάβει, θα είναι άκρως ικανοποιητική.

Με αυτή την παρομοίωση, σε σχέση με το χαρακτήρα, τη ζωή και την ψυχοσύνθεση της κ. Νίτσας Λουλέ (Δημοσιογράφος - Συγγραφέας, πρ. Βουλευτίνα του ΣΥΝ - πρ. Αντιδήμαρχος Αθηναίων), προσέγγισα για την προκαθορισμένη συνάντησή μας, για την «Συν…Τεχνία λόγου». Όταν τη ρώτησα, αν θα ήθελε να μου εγχειρήσει κάποιο δικό της βιογραφικό, με πληρέστερα -ίσως- στοιχεία, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: «Γράψε, ότι έχω τρία παιδιά (τον Γιώργο, τη Μάρω και την Εκάβη) και έξι εγγονές». Αμέσως, σκέφτηκα κάτι που είχε γράψει: «Έτσι απλά γίνονται όλα, όχι όμως τυχαία»!!!

Η συζήτησή μας περιστράφηκε: Από τα παιδικά της χρόνια, την έλλειψη των γονέων της (Κώστα και Μαρία Λουλέ) λόγω φυλακίσεων και εξοριών για τα πολιτικά τους πιστεύω, τις σπουδές της στην Πάντειο, την πρώτη της επαφή με τη Δημοσιογραφία και τη Συγγραφή, την Πολιτική κ.α. …

Την Ευχαριστώ.

Καλή θέαση…

 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

ΤΙΤΛΟΣ: "Συν…Τεχνία λόγου", μια διαδικτυακή εκπομπή λόγου για την Τέχνη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ - COPYRIGHT C (2018): Νίκος Ανδρείος (www.nikosandreios.com)

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νίκος Ανδρείος

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Βασιλική Θειακούλη, Μηνοδώρα Γαντζία, Έφη Καρακίτσου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΝΤΑΖ: Μηνοδώρα Γαντζία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΨΗΣ: 18η Δεκεμβρίου 2018

 

Subscribe στο κανάλι Νίκος Ανδρείος: http://bit.ly/2k9mlPf
Like us on Facebook: http://bit.ly/2zMQZFk
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2BjUi32
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2hYQtbS
Official Website: https://www.nikosandreios.com/gr/