«Γράφημα…χρόνου»

Δημοσιεύτηκε στις 06/01/2019    

«Γράφημα…χρόνου»

Το Χρονογράφημα τις Κυριακής (6/1/2019), του Νίκου Ανδρείου

Ένα vitraux… ο -επίγειος- χρόνος  μας

Απαρχής… από την ώρα που γεννιόμαστε, είναι, σαν να μας έχουν προσαρτήσει στο δεξί χέρι - υπάγεται στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και αφορά: Τη σωματική δραστηριότητα, την ύλη και τη λογική -  ένα «μεγεθυντικό φακό», με συγκεκριμένη "στόχευση και εστίαση" στο φόβο και τις φοβίες, το βιοτικό και βιοποριστικό μας μέλλον και τη σχέση/διάδραση στο πεδίο της αποδοχής/συνύπαρξης με τους συνανθρώπους μας. Και στο αριστερό μας χέρι - υπάγεται στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου και αφορά: Τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και την αντίληψη -  με έναν «σμικρυντικό φακό» που εστιάζει και επιδρά, έτσι ώστε, να «αποσιωπώνται» τα συναισθήματα, να μειώνεται το σωματικό και ψυχικό σφρίγος και να γειώνονται τα «αιθέρια/αιθερικά» στοιχεία της ύπαρξης μας!

Ο χρόνος μας σε τούτο το «αλέτρι» που λέγεται επίγειος παρουσία/βιωτή, είναι εξ αντικειμένου και εκ της εμπειρίας λιγοστός. Ακόμα και αν ζούσαμε 200, 300 ή 400 χρόνια πάλι λιγοστός θα ήταν…

Ασφαλώς, η «Συμφωνία των Πρεσπών», είναι ΖΗΤΗΜΑ ιδιαζόντως σοβαρό, σοβαρότατο!

Σαφώς η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομικό ΠΟΛΕΜΟ και εγχώριες ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, υπέρτερα άλλων εποχών… -ίσως και- από συστάσεως ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Και βέβαια η αναισχυντία και η φαυλότητα, ορισμένων,  μας δίδουν σφοδρά χτυπήματα, που προς το παρόν τα ζούμε στον… «αστερισμό των σκανδάλων» της Novartis κ.α.! Έπεται και συνέχεια…

Όντως, κάθε ημέρα και νύχτα ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε για ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα στο όνομα της κακίας, του πάθους, της αδικίας, της «λογικής του παραλόγου κ.α. .

Αλήθεια είναι, ότι ζούμε στην εποχή της «χαριτωμένου επιγόνου» Κούλη -εδώ μπαίνει και μουσική υπόκρουση: «Κόψε κάτι, κόψε κάτι, κόψε κάτι κο-ψε, σαν πολλά παιδί μου, μας τα λες απόψε»- και του ανορίωτου, παθολογικού ψέυτη Αλέξη -με υπόκρουση το άσμα: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»-.

Και τόσα…άλλα…

Ωστόσο, η α-λήθεια, παραμένει μία και αμετάβλητη. Για όλους τους ανθρώπους, ανά τους αιώνες:

Αν δεν επιδιώξεις την προσωπική σου αλλαγή προς το καλύτερο, μην προσδοκάς να αλλάξει ο Κόσμος!!!

Σίγουρα ο θρυμματισμός των… «μεγεθυντικών & σμικρυντικών» μας φακών, είναι μία καλή αρχή!

 

Πηγή φωτογραφίας vitraux : https://xara-design.gr