«Γράφημα… χρόνου»

Δημοσιεύτηκε στις 10/03/2019    

«Γράφημα… χρόνου»

Ελλάς, Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου μ' εμάς, Ελλάς, Ελλάς, μίλα μας και μη μας αγαπάς**

Το Χρονογράφημα της Κυριακής(10/3/2019), του Νίκου Ανδρείου

΄Γ Μέρος, συνέχεια χρονογραφήματος της 3ης Μαρτίου 2019*

Το «Ροζ Σύννεφο», η παράταξη ψέματος, του Σηλέξα, κυβερνούσε για πρώτη φορά το Σάλλε! Εξού και το σύνθημα της: «Πρώτοι φορά στα σύννεφα, πετάξτε ελεύθερα…», είχε αρχίσει να ακούγεται, σαν πρόσκληση σε ομαδική αυτοκτονία…! Παρόλα αυτά ο ψευτοβασιλιάς, ήξερε να χαμογελά…

Όσο ο Σηλέξα υποδυόταν τον "Βασιλιά" και κυβερνούσε το Σάλλε, με τους κομπάρσους σαπουνόπερας που είχε επιλέξει, για... συμβούλους. Οι επίδοξοι υποψήφιοι Βασιλείς, με τα κοπροσυμβούλιά τους, οργάνωναν, την πτώση του από το θρόνο. Ήταν δε, τόσο αποβλακωμένοι και αφιονισμένοι για εξουσία, που συχνά, συχνότατα, «πριόνιζαν» τις δικές τους καρέκλες.

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΨΕΜΑΤΟΣ

Οι παρατάξεις ψέματος στο Σάλλε δεν ήταν λίγες. Το "αντίπαλον δεός", που λέει ό λόγος, της παράταξης «Ροζ σύννεφο», ήταν η παράταξη «Μπλε φιόγκοι» Τα μέλη της, ήξεραν να λένε ψέματα από πολύ παλιά. Μάλιστα θρυλείται, ότι ό Βαρόνος Μινχαουζεν (1720-1797) είχε συγγένεια με το ιδρυτή των "Μπλε φιόγκων", τον ιπποκόμο Ακραμανλή. Στα 1206, ωστόσο, αρχηγός της, ήταν ο Σήλουκ ο "Γουρλομάτης". Παρότι προερχόταν από οικογένεια μανιωδών ψευτών και ιντριγκαδόρων, ο Σήλουκ δεν τα κατάφερνε! Όσο πιο μεγάλο ήταν το ψέμα που έλεγε, τόσο πιο πολύ γούρλωνε τα μάτια. Άλλοι λέγανε,  πως αυτό το "τικ", δεν είχε να κάνει με την ικανότητά του να λέει ψέματα, αλλά με την αδυναμία του να διαχειριστεί το άγχος που του προκαλούσαν οι συνεργάτες του. Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς: Ωδήνας η "γαλιάντρα", Τσιωτηβάρβης το "τούβλο", Δίανδες  ο "χαρτοσακούλας", ο Δακηχάτζης ο "πουρές βατόμουρου" κ.α.! Γενικώς οι «Μπλε φιόγκοι» ήταν χαμίνια…, οι άντρες της παράταξης φορούσαν τακούνια για να… ψηλώσουν και οι γυναίκες σερβιέτες στις μασχάλες για να μην… ιδρώσουν.

Έτερη παράταξη ψέματος, οι… «Πράσινες βεντούζες».Ήταν η πιο ερωτική παράταξη ψεύδους, με τους περισσότερους, αναλογικά, άπιστους - κάθε συναισθηματικής σχέσης -. Αρχηγός της, ήταν η Φήφω η "Δαχτυλιδοφορούσα".Η Φήφω δεν θα μπορούσε να διοικήσει ούτε σκουλήκια σε ανοιχτό τάφο, ωστόσο είχε άστρο, γεννήθηκε από το «σωστό» πατέρα και αναρριχήθηκε τη σωστή στιγμή, στην κουρελοπαράταξή της. Και αυτό, γιατί αν δεν ήταν τυμπανιαία «πτώματα», οι… «Πράσινες βεντούζες», όταν ανέλαβε ∙ και δεν ήταν η κόρη του "σωστού" μπαμπά, δεν θα την είχαν κάνει ούτε θυρωρό στην τουαλέτα της παράταξης. Όσο για τα μέλη της «συμμορίας», «Πράσινες βεντούζες. Τι να πρωτοπεί κανείς;

Θα αρκεστώ μόνο να αναφέρω ότι, όντως ξέρανε να κάνουνε βεντούζες, από... ανοιχτά φερμουάρ μέχρι δημόσια ταμία!!!

 

*Τέλος ΄Γ μέρους, η συνέχεια στο χρονογράφημα της επόμενης Κυριακής (17/3/2019)

**  Στίχος από το τραγούδι του Σταμάτη Μεσημέρη, «Ελλάς»

Σ.σ.: 1η δημοσίευση 2017

Πηγή γελοιογραφίας: Σκίτσο: Αρκάς

 


 

Subscribe στο κανάλι Νίκος Ανδρείος: http://bit.ly/2k9mlPf
Like us on Facebook: http://bit.ly/2zMQZFk
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2BjUi32
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2hYQtbS
Official Website: https://www.nikosandreios.com/gr/

Η Παρούσα δημοσίευση προστατεύεται από την κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων! Απαγορεύεται η έντυπη αναδημοσίευσή της, συνολικά ή επί μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια του Συντάκτη της. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική αναδημοσίευση οφείλει να αναφέρει ρητά το Site-Blog: www.nikosandreios.com και τον εκάστοτε Συντάκτη της δημοσίευσης.